Avaan vihreän oven -verkkokurssi

Voimaannu kirjoittamalla, inspiroidu luonnosta!

Oletko kiinnostunut kirjoittamisesta ja luonnosta ja haluaisit yhdistää nämä intohimosi?

Olisiko nyt hyvä hetki pysähtyä itsesi ja kirjoittamisesi äärelle?

Avaan vihreän oven -verkkokurssilla tutustut Kuusi avainta luontokirjoittamiseen -menetelmääni, jonka avulla rohkaistut, voimaannut ja inspiroidut kirjoittajana. Tutustut itseesi kirjoittamalla ja syvennät luontosuhdettasi.

Verkkokurssi sopii sinulle, jos haluat…

 • ottaa aikaa itsellesi
 • tutustua itseesi kirjoittajana
 • virikkeitä kirjoittamiseesi
 • päästää irti ja kokeilla uutta kirjoittajana
 • tarttua kynään ja muistikirjaan
 • voimistaa luontosuhdettasi.

Kurssi ei edellytä aiempaa kirjoitustaustaa, mutta antaa uusia näkökulmia kokeneillekin kynäilijöille.

Metsän seinä

on vain vihreä ovi

josta valo

ohjaa ystävänsä

Risto Rasa

Mitä verkkokurssi sisältää?

 • Viikoittain vaihtuvat teemat, jotka aukeavat aina maanantaina. Jokaisen viikon jälkeen sinulla on yksi avain lisää vihreään oveen eli luontokirjoittamisen maailmaan. 
 • Teemaa avaavia alustuksia ja kaksi viikoittaista omatoimista kirjoitustehtävää.
 • Kannustusta kirjoittaa luonnossa ja kirjoittaa käsin.
 • Viikon päättävät sunnuntaiset verkkokeskustelut, jotka totetutetaan kurssin Facebook-ryhmän huoneessa.
 • Kirjoitussetti, jonka saat postitse ennen kurssia alkua.

Voi harmi, ilmoittautuminen ehti jo päättyä!

 

Tilaa maksuttomat maistiaiset ja liity sähköpostilistalleni, niin kuulet ensimmäisenä, milloin uusi kurssi alkaa!

Minkälaisia kirjoitustehtävät ovat? 

Tehtävissä inspiroidut luonnosta ja luontoaiheisista runoista, novelleista ja muista tekstiotteista sekä kuvista.

Viikossa saat kaksi kirjoitustehtävää, jotka on suunniteltu niin, että ensimmäisen voit tehdä pöydän ääressä ja toisen luonnossa. 

Viikon ensimmäiseen tehtävään on hyvä varata aikaa noin puoli tuntia, toiseen noin tunti. Ajat ovat arvioita, koska tarvitsemasi aika riippuu esimerkiksi siitä, kuinka kauas lähdet kirjoitusretkellesi. 

Ulkotehtävän voit tehdä esimerkiksi kodin tai mökin pihalla, lähimetsässä tai puistossa. 

Viikon teeman ja kirjoitustehtävien herättämiä ajatuksia puramme sunnuntain ryhmäkeskustelussa, jolle on varattu puolitoista tuntia. Silloin saat myös jakaa otteita kirjoituksistasi, mutta se ei ole pakollista.

Kirjoittamista ei tällä kurssilla arvioida tai arvostella, vaan kirjoitat itseäsi varten.

Moikka, olen Johanna! 

Kuvassa vieressäni on viiksekäs liikuttajani Minttu, joka on usein mukana kirjoitusretkilläni metsässä. Kun pureksin ja makustelen sanoja, Minttu keskittyy samaan keppien kanssa. Minttu on ahkera nuuskuttelija, ja se aistii metsässä paljon sellaista, mikä ei minulle avaudu. 

Luontokirjoittaminen on minulle nykyisin tärkeä kirjoittamisen muoto ja palautumiskeino. Keväästä syksyyn teen kirjoitusretkiä kodin ja mökin lähimetsiin, luontoaiheiset kuvat ja tekstit puolestaan innoittavat kirjoittamistani ympäri vuoden.

Yritykseni Tekstipaja Valo on ottanut keväällä 2023 ensiaskeleitaan. Koulutukseltani olen FM (suomen kieli, kirjallisuus, viestintä), lisäkoulutusta olen hankkinut kirjoittamisen, kirjallisuusterapian ja psykologian tiimoilta. Ennen yrittäjyyttä olin lähes vuosikymmenen töissä kirjastossa, missä mm. ohjasin kirjallisuuspiirejä ja toimin lukuneuvojana.

Kurssi-idean taustalla on omien kokemusteni ja opintojen kautta saatu ymmärrys siitä, että luonto + kirjoittaminen = hyvinvointia. 💚

Haluan tarjota sinulle avaimet vihreään oveen eli välineitä ja keinoja ottaa luontokirjoittaminen osaksi elämääsi.

Meren rannalla on isoja kiviä, ulappa on tyyni. Rantakivillä on kirjoituslehtiö ja kynä, luontokirjoittajan välineet.

Luontokirjoittaminen on yksi terapeuttisen kirjoittamisen muoto. Tällä kurssilla luontokirjoittaminen tarkoittaa inspiroitumista luonnosta sekä luontoaiheisista teksteistä ja kuvista.

Rohkaisen sinua kirjoittamaan toisen viikkotehtävän luonnossa – kirjoituspaikan vaihteleminen antaa uusia virikkeitä ja ajatuksia.

Saat innostua ja inspiroitua luonnosta ilman pelkoa punakynästä. Pääset virittämään aistejasi ja havainnointikykyäsi luovuutesi tueksi. Päästä irti ja anna kynän viedä!

Sinun ei tarvitse murehtia kirjoitusvälineistä, sillä kaikki pilottikurssin osallistujat saavat laadukkaan kirjoitussetin postitse ennen kurssin alkua. Setissä on muistikirja ja kynä. 

Setin arvo on 19,90 €.

Kurssin päätteeksi luontokirjoittajan avainnipussasi kilisee kuusi avainta vihreään oveen. 

 

Kurssin tehtävät ja esitellyt tekniikat rikastuttavat kirjoittamistasi myös kurssin jälkeen. Kuudessa viikossa kehität kirjoittamisen rutiinejasi niin, että kynäsi pysyy luontevasti liikkeessä myös kurssin jälkeen.

Voit hyödyntää kurssilla oppimaasi monenlaisissa kirjoittamisessa, kuten vaikka bloggaamisessa tai somepostauksissa. Tai ehkä kurssilla syntyy aihio pidemmälle tekstille, jota haluat työstää myöhemmin eteenpäin.

Pienryhmien vuoksi kurssipaikkoja on rajoitetusti.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä opin kurssilla?

Kurssilla tutustut luontokirjoittamiseen ilmiönä ja pääset kokeilemaan erilaisia kirjoitusharjoituksia. Otat aikaa itsellesi ja kirjoittamisellesi.

Kehität itsetuntemustasi ja kirjoitusrutiinejasi sekä syvennät luontosuhdettasi. Herättelet luovuuttasi ilman pelkoa arvostelusta ja opit päästämään irti. Kehityt käsin kirjoittajana ja ympäristön havainnoijana. Tutustut toisiin luontokirjoittajiin ja reflektoit kokemaasi.

Kurssin jälkeen osaat poimia virikkeitä kirjoittamiseesi luonnosta ja luontoaiheisista teksteistä sekä kuvista.

Kuinka paljon aikaa minulla menee kurssiin viikossa?

Kurssi kestää kuusi viikkoa, ja saat viikon materiaalin aina maanantaina aamulla. 

 • Viikon teemaan johdatteleva alustus kestää 10–15 minuuttia.
 • Viikon ensimmäinen kirjoitustehtävä noin 30 minuuttia. Tämän voit tehdä pöydän ääressä.
 • Viikon toinen kirjoitustehtävä noin 60 minuuttia. Tämä on tarkoitus tehdä luonnossa, esimerkiksi lähimetsässä, joten siirtymiin menee aikaa.
 • Sunnuntain verkkokeskustelulle on varattu 1,5 tuntia.

Tiedän jo nyt, etten aina pääse sunnuntain tapaamisiin paikalle. Voinko osallistua kurssille?

Mainiosti voit! Voit hyvin jatkaa kurssilla, vaikka jokin tehtävä tai tapaaminen jäisi sinulta väliin.

Mikä kurssialusta kurssilla on käytössä?

Pilottikurssi toteutuu suljettuna ja piilotettuna Facebook-ryhmänä, johon kutsun jokaisen osallistujan ennen kurssin alkua.

Mitä välineitä tarvitsen kurssille?

Saat muistikirjan ja kynän postitse ennen kurssia, joten sinun ei tarvitse hankkia kirjoitusvälineitä itse. Kurssi järjestetään Facebook-ryhmänä, joten voidaksesi osallistua sinulla tulee olla henkilökohtainen Facebook-profiili, nettiyhteys ja joko tietokone tai mobiililaite. Sunnuntain verkkotapaamisia varten on hyvä, jos laitteessasi on kamera ja mikrofoni.

Voiko kurssimaksun maksuaikataulusta sopia?

Kyllä voi!

Laita minulle sähköpostia ennen ilmoittautumista johanna@tekstipaja.fi, niin voimme sopia kahdesta tai kolmesta maksuerästä. Saat jokaisesta erästä erillisen sähköpostilaskun, ja ensimmäinen erääntyy ennen kurssin alkua.

Saanko teksteistäni palautetta?

Tällä kurssilla en anna teksteistä henkilökohtaista palautetta. Jos haluat, voit lukea otteita viikon aikana kirjoittamistasi teksteistä sunnuntain verkkotapaamisessa, mutta se ei ole palautekeskustelu. Keskustelemme viikon kokemuksista sekä tehtävien ja toisten tekstien herättämistä ajatuksista, mutta emme arvioi tai arvostele. 

Mitä jos sairastun ennen kurssin alkua niin, etten voikaan osallistua?

Ilmoittautuminen on sitova, mutta jos sairastut ennen kuin kurssi alkaa, voit perua osallistumisesi. Tällöin saat kurssimaksun täysimääräisenä takaisin lääkärintodistusta vastaan.

En löydä vastausta mieltäni askarruttavaan kysymykseen. Mitä teen?

Laita sähköpostia osoitteeseen johanna@tekstipaja.fi ja kerro huolesi. Vastaan sinulle mahdollisimman pian!